Кметът на Септември е призован в спецпрокуратурата

Ще му бъдат предявени материалите по разследването срещу него

Кметът на Септември е призован в спецпрокуратурата | StandartNews.com

Кметът на Община Септември Марин Рачев е призован днес в Специализираната прокуратура, за да му бъдат предявени материалите по разследването срещу него. Срещу Рачев са повдигнати две обвинения - за безстопанственост и неизгодни сделки със свои роднини, с които е нанесъл щети на общината за над 200 хиляди лева.

Кметът на Септември е обвинен в това, че не е защитил интересите на Общината при сключването на 7 договора за ремонтни дейности, с което е ощетил Общината със 100 хиляди лева.

Второто обвинение касае купуването на имот от фирма, собственост на неговата братовчедка. Според събраните доказателства до момента кметът Марин Рачев е купил за нуждите на Общината парцел със многократно завишена цена, с което е нанесъл вреди на общината за още 100 хиляди лева.

На 1-ви февруари миналата година Рачев бе първият кмет в страната, който бе задържан при мащабна полицейска акция, наречена от Спецпрокуратурата - акция „кмет“. Тогава прокурор Иван Гешев заяви, че ще бъде разследвано цялото родословно дърво на Рачев, тъй като фамилията контролира поредица от фирми и ще се търси, къде точно са вложени 13 милиона лева.

Днес се очаква да бъдат повдигнати обвинения на още двама общински служители, сред тях и заместник-кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай