Кметът на Елин Пелин се прибра от Гърция и проговори

Какво разказа Ивайло Симеонов

Кметът на Елин Пелин се прибра от Гърция и проговори | StandartNews.com

Вече изминаха близо 40 часа след първия взрив в складове за фойерверки край Елин Пелин, който взе две жертви и доведе до евакуация на хората, които живеят в крайните къщи.

Според кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов ситуацията днес вече е доста по-спокойна.

„През нощта имаше взривове. Това действа на психиката на хората, защото продължават да се притесняват. От мобилната станция дадоха информация, че качеството на въздуха е нормално и е във всичките си норми“, обясни той по БТВ.

Той сподели, че е разбрал за взрива от колегите си в администрацията.

„Според мен всички реагираха много бързо и адекватно. Веднага след първия взрив се появиха пожарните, а минути след това полицията отцепи движението. От друга страна няколко часа по-късно BG-ALERT даде знак, че не всичко е съвсем смазано – не бях предупреден, че системата ще бъде задействана, но не това е важното.

Веднага, след като получиха алармата, всички граждани започнаха да звънят на местната власт. Тогава аз започнах да звъня на полицията и пожарната, но не можах да получа реално обратна връзка за това какво трябва да предприемем“, добави кметът на Елин Пелин.

Във връзка с вчерашното изказване на вътрешния министър Калин Стоянов, който заяви, че кметът на Елин Пелин е по-добре да „си пие узото и да се маже с кремове“, Ивайло Симеонов заяви, че вече има пряка връзка с него и му е писал.

„Много моля, ако съм казал нещо срещу министъра и срещу работата на МВР, да бъде извадено, за да се извиня публично, но такова нещо няма. Това, което анонсирам е, че има сериозен казус около BG-ALERT и го казвам най-добронамерено, за да може да бъдем адекватни в такива ситуации и да реагираме така, че гражданите да имат най-много полза от нашата работа“, каза Симеонов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай