Хайдути на свободата блокираха входа на БНТ

Закани за ново Велико народно възстание

Хайдути на свободата блокираха входа на БНТ | StandartNews.com

93-та поредна вечер на протест в София. Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор, въвеждане на машинно и електронно гласуване, реформа в съдебната система.

Протестиращите се събраха на традиционното място в Триъгълника на властта. Движението на пл. "Независимост" беше блокирано от камиона с озвучителна техника. Движението по бул. "Дондуков" обаче е свободно.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" заяви, че петото издание на т.нар. "Великото народно въстание" ще бъде след седмица - на 16-и октомври, когато се пада стотният ден от началото на протестите.

"За съжаление съм скептична за перспективата за предсрочни избори. Нормално е това, че хората на протеста стават все по-малко, идва зима - нещата са на приливи и на отливи".,каза протестираща жена.

Резолюцията на Европейския парламент за България остава и днес основна тема и в изказванията по време на протеста. Арман Бабикян от "Отровното трио" заяви, че приетата от Европейския парламент резолюция е свидетелство, че "Европа е показала съпричастност с българските граждани".

Междувременно сдружение "БОЕЦ" организира протест пред БНТ. Към него се присъединиха част от протестиращите пред Президентството в очакване на участието на евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков в предаването "Панорама". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай