Къде е най-евтино да почиваме зад граница

Оказва се, че дестинацията е Полша

Къде е най-евтино да почиваме зад граница | StandartNews.com

Едноседмичната ваканция в луксозен хотел из европейските дестинации, до които пътуваме без ограничения, ни излиза най-евтина в Полша. Това показва справка на „Монитор” в туристическата онлайн платформа hikersbay.com.

Най-голяма пачка ще оставим, ако решим да резервираме в 4 или 5-звездните места за настаняване на територията на Италия.

Според данните 7-дневната обиколка из Полша ще ни струва 2 400 лв. или около 4 минимални заплати. За чаша еспресо пък ще броим 6,10 полски злоти (2,70 лв.), което е с около левче повече от цената на кофеиновата напитка у нас. Разбира се, може да бъдат открити и алтернативни варианти „по джоба на българина”.

Офертите показват, че цяла седмица в някои от евтините хотели и къщи за гости в страната ще ни излезе малко под 600 лв

На любителите на разкоша ще им излезе повече от два пъти по-скъпо да почиват на Ботуша, отколкото в Полша. Седем дни в едни от най-добрите хотели ще ни струват 6 200 лв.

Бюджетното пътуване обаче ще ни излезе с 5 200 лв. по-малко. За да вечеряме в автентична италианска пицария пък ще оставим малко над петдесетачка.

Сред страните с най-високи цени за хотелско настаняване се нарежда и Белгия, където за седмица, прекарана в бутиков хотел, ще броим пет хилядарки

Освен в страната на шоколада, туристите трябва да разполагат с доста дебел портфейл и в Германия, тъй като настаняването в едни от най-нискобюджетните хотели излиза 1 100 лв. за едноседмичен престой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай