Казаха кога ще видим отново топло и слънце

В сряда облачността ще се разкъса, в отделни райони и ще намалее

Казаха кога ще видим отново топло и слънце | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната днес ще продължи да бъде облачно и мъгливо, като на места и ще преръмява. В близките часове в отделни райони се очаква подобрение на видимостта, но за кратко. Ще е почти тихо, само в Източна България ще се появи слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 4, съобщават от НИМХ.

През нощта времето ще се задържи облачно, с мъгли. Възможни са и слаби валежи. Минималните температури ще са от минус 1° до 4°, в София - около 1.

Утре, над Югозападна България, около и след обяд ще настъпи временно подобрение на видимостта. Ще има слаби превалявания от дъжд, на повече места в Източна България, а в североизточните райони дъждът ще се примесва със сняг. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони със слаб североизточен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна - в интервала от 3° до 8°.

В планините ще е предимно облачно, като в следобедните часове ще има и временни намаления на облачността. На отделни места ще има слаби валежи от сняг.

Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, с който ще прониква по-студен въздух и който ще понижи температурите.

И във вторник времето ще се задържи без съществена промяна - предимно облачно и мъгливо. В сряда облачността ще се разкъса, в отделни райони и ще намалее, но преди обяд на изолирани места в Северна България е възможно да превали. Дневните температури слабо ще се повишат. А в четвъртък и петък затоплянето ще продължи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай