Кацаров предупреди: Задава се пълен локдаун

Ако мерките не сработят, ще се наложи затваряне на всичко

Кацаров предупреди: Задава се пълен локдаун | StandartNews.com

Възможно е да се стигне до пълно затваряне, заради ескалиращата ситуация с новозаразените с Covid пациенти и при неспазване на наложените мерки. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров, цитиран от БНР.

„Според националния план сега трябва да сме в локдаун. В момента практически сме в локдаун, с изключение на това, че даваме възможност на хората, които имат зелен сертификат или могат да организират безопасна среда, да не бъдат в локдаун. Ако тези мерки не сработят, ако ние, като народ, не проявим е солидарност и съпричастност към това, което се случва, остава единствената възможност - пълно спиране на стопанската дейност и на обществения живот“, предупреди министърът.

Според министъра, тази сценарии е най-малко желан, но при нужда ще се стигне до него.

Ситуацията с болничните легла в страната за пациенти с COVID-19 е критична, но това не означава че капацитетът е изчерпан, обясни още Кацаров. „Това, че свети в червено, не значи, че е изчерпан целият капацитет. Това значи, че е изчерпан разкритият до момента капацитет. Но това, което ни притеснява нас, което ни принуди да предприемем тези мерки миналата седмица, е, че ние знаем, че целият капацитет на болниците вече е близо до изчерпване, алармира министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай