Петък,

Каролев се разсърди на прокурори и медии

От: Рачо Рачев, сн. Фейсбук -
A
A
A

Прокуратурата вчера повдигна две обвинения на Владимир Каролев - за нарушаване на карантината и за подвеждащи публикации в социалните мрежи за коронавируса, като му наложи 50 000 лева парична гаранция. Каролев веднага пусна ново изявление в профила си във Фейсбук:

"Във връзка с прессъобщението на Софийската Районна Прокуратура (СРП) и неговото отразяване в медиите, искам да заявя следното.

Бяха ми предявени две обвинения и бях освободен под парична гаранция.

Първото е, че в нарушение на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм преминал през КПП Ярема. Според тази заповед "неотложно пътуване" е пътуване, свързано с полагане на труд. Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от сайта на МВР и надлежно попълнен и оформен бе представен от мен на длъжностните лица на пропускателния пункт, които след щателен преглед на декларацията ми позволиха да продължа пътуването.

Второто обвинение е, че чрез пост във Фейсбук съм изразил лично мнение, че въведената мярка е неефективна, тъй като с правилно попълнена декларация всеки може да напусне София, като по този начин съм подал заблуждаващи знаци за тревога.

Останалите обстоятелства подробно описани в прессъобщението на СРП и отразени в десетки традиционни и онлайн медии, не фигурират в предявените ми две обвинения, посочени по-горе и следователно не отговарят на обективната действителност.

Няма да коментирам повече повдигнатите срещу мен две обвинения докато не приключат всички правно-процесуални действия по случая.

Хубава вечер и ви поздравявам с китайската мъдрост "в сблъсъка между потока и скалата, потокът побеждава не със сила, а с постоянство". А снимката е от Черни връх от лятото на 2018 ".

Законът за извънредното положение предвижда затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева за нарушаване на карантината. Владимир Каролев обаче се закани, че ще осъди държавата в Страсбург, защото според него нищо не е нарушил.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички