Карнобат прави подписка в защита на Миню Стайков

Срещу него са повдигнати 2 обвинения - за пране на пари и нелегално производство на цигари, както и за злоупотреби с еврофондовете

Карнобат прави подписка в защита на Миню Стайков | StandartNews.com

Подписка в защита на бизнесмена Миню Стайков започна по инициатива на жители на Карнобат, съобщи БНР.

Стайков е в ареста повече от 8 месеца. Срещу него са повдигнати 2 обвинения - за пране на пари и нелегално производство на цигари, както и за злоупотреби с еврофондовете. Инициативният комитет, организирал подписката, ще изпрати и петиция до Народното събрание.

На централния площад пред читалището в Карнобат представители на Инициативния комитет, който се състои от общински съветници, бизнесмени и жители на града, събират подписи в защита на собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков.

Три основни искания ще има в петицията до НС, която се подготвя в момента, каза адвокат Стефан Кенов от инициаторите на подписката:

„Притеснителното в случая е самото здравословно състояние на г-н Стайков. Разбираме от негови близки, че той не е много добре. Три са молбите ни към председателя на НС. На първо място да преразгледат законодателството и да бъде определен един максимален срок, в който един човек, задържан под стража, може да стои без присъда и без внесен обвинителен акт. На второ място - ако може това да бъде свършено колкото се може по-бързо. И на трето място - да се преразгледа цялото законодателство по отношение на задържаните под стража“.

„Настояваме българското законодателство да бъде съобразено с Европейската харта за правата на човека“, подчерта още Стефан Кенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай