Каракачанов: Двамата младежи отиват с идеята да убиват

Ритали военния в главата дори когато е бил в безсъзнание, каза вицепремиерът

Каракачанов: Двамата младежи отиват с идеята да убиват | StandartNews.com

Гледах записите от Войводиново – двамата младежи отиват с идеята да убиват. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в парламента, съобщи Агенция "Фокус".

„Не съм бил свидетел на случката във Войводиново, но другата страна твърди, че е ударена по челото. Възможно ли е един такъв човек, който е обучен да убива, да възпроизведе удар по челото без никакви последици и да бъде оставен да бъде изненадан в гръб. Гледал съм записите и се вижда, че той не излиза от колата с намерение да се бие. Вижда се как излиза от обхвата на камерата, после се връща с отпуснати ръце и тогава му налитат в гръб“, заяви Каракачанов, цитиран от "Фокус". Той посочи, че може да е имало провокация и от двете страни. „Но дори и журналистите сте ме провокирали много пъти с въпроси, понякога съм ви отговарял по-остро, но никога не съм налитал да ви бия“, каза още вицепремиерът.

Каракачанов заяви, че единият от свидетелите на случката казва как бащата на двамата младежи се е опитал да ги разтърве и единият от тях е казал: „Остави ме да го довърша“. „Те отиват с идеята да го убиват. Аз говорих с момчето и то ми каза, че няма удари по тялото. Ритали са го в главата дори когато е загубил съзнание“, заяви той.

На въпрос как ще коментира двете предложения – на Арлин Антонов за звено, което да наблюдава циганския етнос, и на Михаил Константинов – при трета присъда - доживотен затвор, Каракачанов посочи, че и двете неща не решават проблема. „Трябва да кажем истината, че не само циганският етнос върши престъпления. Вярно е, че 80% са извършвани от тях, но не само те го правят. Полицията трябва да бъде еднаква в своите действия за всички, но това означава реални мерки за интеграция и възпитание, а не само приказки“, каза още Каракачанов. И допълни: „Ето вчера излиза някакъв да ме дава под съд – Ачо Циганина, който се е снимал с турското знаме и портрета на Ататюрк. Днес някакъв друг младеж щял да прави протест и да ми иска оставката – той е осъден през 2018 г., че е откраднал 18 хил. лв. от „Америка за България“. Ето кой ги хрантути“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай