Канонада от яйца по МВР,контрапротест на Ситняково

Протестърите омазаха цялата фасада и тротоара пред ведомството

Канонада от яйца по МВР,контрапротест на Ситняково | StandartNews.com

ФОТО: DarikNews

Канонада от яйца и домати по МВР. Протестиращите превърнаха в „омлет” сградата на вътрешното ведомство снощи, за да изразят недоволството си, че полицаите не са били от самото начало предната вечер на бул. „Ситняково”, когато протестиращите се нахвърлиха върху колата на беззащитно семейство с две малки деца и потрошиха автомобила.

ВИЖ ОЩЕ: Протест 41 ден: Поостарели, но готови за блокади

Първоначално Отровното трио обяви, че на 41-вия ден от митингите няма да има шествие до Орлов мост, а нови изненади. Адвокат Хаджигенов призова протестиращите да отидат пред МВР. Оказа се, че има отлична организация по осигуряването на картони с яйца и цели кашони с домати. Митингаджиите остана недоволни, че полиция пред собственото й министерство нямаше. След като протестърите омазаха цялата фасада и тротоара пред ведомството все пак се прехвърлиха на Орлов мост.

Контрапротест в защита на жените от насилието се проведе в същото време на бул. „Ситняково”. Граждани се събраха пред Румънското посолство, за да изразят подкрепата си за майките и жените, станали обект на агресия.

ВИЖ ОЩЕ: Протестиращи атакуваха беззащитно семейство

Контрапротестиращите изразиха възмущението си, че една майка, която иска да прибере децата си вкъщи, е наречена провокатор. И споделиха, че протестите в България трябва да преминават мирно, без насилие и без да се лее кръв и всеки има право да изрази идеите и предпочитанията си. "Против агресията сме. Против агресията на българи срещу българи и искаме да попитаме президента генерал Радев той президент на всички българи ли е или само на тези, които подкрепят протестите", попита един от присъстващите.

Контрапротестът мина спокойно. Хората бяха уведомили за акцията си общината и в района имаше полицейска охрана.

В Стара Загора отново бе организирано протестно автошествие, в което се включиха около 50 коли. Те преминаха през центъра на града и минути след 19:00 часа пристигнаха в района на летището. Пътят Стара Загора – Хасково пак беше блокиран за минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай