Камерен хор пее за оставка след доклада

84-та вечер на протести, в триъгълника на властта се събраха отново недоволни

Камерен хор пее за оставка след доклада | StandartNews.com

84-та вечер на протести, в триъгълника на властта се събраха отново недоволни с искане за оставка на правителството и главния прокурор под мотото "Нас не ни е страх".

Акцент в тазвечершната проява е огласеният доклад по новия механизъм за върховенството на закона, както и фактът че за страната ни остава мониторингът по Механизма за сътрудничество и проверка.

Няколко часа след оповестяването на доклада на Еврокомисията днес за оставката на главния прокурор Иван Гешев се обявиха от Съюза на съдиите, откъдето изпратиха писма-покана към членовете на ВСС без самия Гешев с настояване да бъде отворена такава процедура. За момента реакция на искането няма.

На жълтите павета имаше речи с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и възгласи: "Страната е бедна, София не е България", бяха прожектирани и изказвания на представители на ЕК относно върховенството на закона в България. Протестът обаче е малоброен.

По-рано днес недоволни граждани от местното управление на Бургас излязоха този следобед на протест. Те поискаха оставките на кмета Димитър Николов, заместника му Чанка Коралска и областния управител Вълчо Чолаков, предаде БНР.

Според тях градът е в икономически застой, презастроен е, има и много нерешени казуси.

Също и във Велико Търново протестиращи се събраха около паметника "Майка България", за да изразят недоволството си от констатациите в днешния доклад на Европейската комисия за България и да поискат оставката на правителството и на главния прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай