Какво казват от Спешна помощ за смъртта на Милен

Екипът не е разпознал Милен Цветков, защото е бил обезобразен

Какво казват от Спешна помощ за смъртта на Милен | StandartNews.com

Екипът на Спешна помощ е пристигнал навреме и е дал всичко от себе си, за да спаси живота на Милен Цветков, но травмата му е била несъвместима с живота. Това стана ясно от изявление на шефа на бърза помощ в София д-р Георги Гелев.

Сигналът за катастрофата, при която загина журналистът, е подаден в 18:16 минути. "Екипът на Спешна помощ е пристигнал за 5 мин. на мястото на катастрофата с Милен Цветков", съобщи д-р Гелев.

Предприети са веднага действия по оказване на първа медицинска помощ, на Цветков, който е бил заварен в кома.

По думите му, при пристигането на екипа на място са видели на тротоара мъж, на когото други хора са правели дишане уста в уста. В отговор на въпрос Гелев обясни, че в такива случаи е възможно дишането уста в уста да навреди, защото хората, които не са лекари, не знаят какви други травми има пострадалият.

Направени са били неколкократни опити за интубиране. Пред вратата на Пирогов, Милен Цветков е издъхнал.

По думите му екипът не е разпознал Милен Цветков, защото е бил обезобразен.

От удара Милен Цветков е получил тежка гръдна травма. Белите му дробове са били контузени, счупени са били ребрата му от 3-о до 11-о. Имал е 4 несъвместими със живота травми, сред тях разкъсването на аортата. Според медици е възможно Цветков да е останал в съзнание до 5 минути. Травмите му обаче категорично са били несъвместими със живота, казаха лекари.

На въпрос защо линейката не е отишла към болница Токуда, д-р Гелев заяви, че болницата не разполага  със спешно отделение с подобна шокова зала като в Пирогов.

Военна болница и болница Света Анна са останалите две болници, които разполагат с подобна шокова зала, в която могат да бъдат повикани лекари от всички специалности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай