Кабинетът в Скопие онемя! Наша мома №1 по милиони

Оказа се най-богатият министър

Кабинетът в Скопие онемя! Наша мома №1 по милиони | StandartNews.com

Наша мома събра очите на комшиите от Северна Македония с милионите си. Министър с българско гражданство оглави класацията по богатство в кабинета в Скопие.

Саня Божиновска, министър на енергетиката в правителството на Християн Мицкоски, се оказа най-заможният член на кабинета в Северна Македония. Нейната имотна декларация разкрива активи на стойност над 1 милион евро.

Имотно състояние в няколко държави

В столицата Скопие министър Божиновска притежава два апартамента. Според седмичното издание "Фокус", първото жилище е с площ от 87 квадратни метра, а второто - 60 квадратни метра, като общата им стойност възлиза на 140 000 евро.

Впечатляващото имотно портфолио на Божиновска включва още четири жилища в чужбина. Два апартамента в Испания на обща стойност 560 000 евро, един в Португалия за 162 000 евро и един в Сърбия, оценен на 157 476 евро.
Финансови активи и бизнес интереси

В имотната си декларация министърът посочва наличие на банкови депозити от спестявания и възнаграждения както в Северна Македония, така и в Чехия. За имотите в Португалия и Испания са декларирани само недвижимости, без конкретни парични суми. Божиновска е собственик и на фирма в Чехия.

Българско гражданство и противоречиви бизнес връзки

Освен самата Божиновска, нейните родители и братя също притежават българско гражданство.

Разследване на БГНЕС разкрива връзката ѝ с Воин Лазаревич, собственик на компанията "РУДНАП ГРУП", където тя заема позицията управител. Лазаревич е сред водещите бизнесмени в енергийния сектор на Западните Балкани, като името му фигурира в "Панамските досиета". Неговата дейност включва търговия с електроенергия от България и бизнес начинания в Русия, свързани с банкова институция, създадена за заобикаляне на санкциите срещу режима на Слободан Милошевич.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай