Извънредно! Закопчаха известен телевизионен продуцент

Нико Тупарев се сдобива с обвинения за мащабни източвания

Извънредно! Закопчаха известен телевизионен продуцент | StandartNews.com

Преди минути известният телевизионен продуцент Нико Тупарев е бил арестуван от органите на реда, пише Народ.

В момента той се конвоира към сградата на Главна дирекция „Национална полиция“, за да му вдигнат обвинения и да бъде привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери. Грози го присъда от 10 до 20 години затвор.

Според източиниц на сайта Тупарев години наред се е ползвал с чадър в съдебната система и прокуратурата, благодарение на който е извършвал злоупотреби, които сега излизат наяве.

Преди време КЗК се самосезира за извършените от Тупарев и неговите съдружници - Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов мащабни източвания на продуцентската фирма „Олд Скул” в Нова ТВ и bTV и след товао образува производство за забрана на нелоялна конкуренция под номер 389 от 14.05.2024г, припомня Народ.

Криминалисти и независими експерти предвиждат, че следващите лица, към които прокуратурата и Темида ще се насочат, са именно партньорите на Тупарев – Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов - за участието им в мащабните разследвани схеми на Тупарев.

От събпраните от КЗК над 400 страници доказателства става ясно, че Нико Тупарев е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема с поставени свои фирми милиони левове от телевизионните предавания „Ергенът”, „Биг брадър”, „ВИП брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня със Силвена Роу” и много други.

Нико Тупарев е реализирал схемите, по които се работи, със съдружниците си във фирмите „Еф Хикс Камера” ООД и „Репъблик ъф Кънтент” ООД, където Мая Тодорова и Радо Тушев имат по 20%, а Тупарев 60% и с фирмата „Ту Бай Ту” ООД, където Тупарев партнира с Витомир Саръиванов в съотношение 50/50.

Над 10 г. години Нико Тупарев е работил под покровителството и в скрито партньорство с тв боса, заемал шефското кресло в Нова ТВ, а сега началник в групата на bTV, за който допълнителни разкрития предстоят в най-скоро време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
иван
преди 2 дни

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи