Извънредно от МВР за Елин Пелин. Това ли е причината за трагедията

Говори главсекът Димитър Калганджиев

Извънредно от МВР за Елин Пелин. Това ли е причината за трагедията | StandartNews.com

Към настоящия момент няма горящ огън, има тлеене в засегнатите складове, съобщи главният секретар на МВР Димитър Калганджиев на брифинг по повод ситуацията в Елин Пелин.

"Това тлеене предразполага хаотично взривяване на пиротехническите изделия, които се намират там. Хаотично гърмят тези техники, ще се направят просеки в северозападната част на гара Елин Пелин и в югозападната част на град Елин Пелин", каза той.

От МВР потвърдиха, че доц. Петър Шишков е починал. От МВР не са се доближавали до горящите складове, каза още Калганджиев. Има данни за две лица, с които няма връзка. Става дума за сина на собственика на склада и 60-годишен мъж. Охранителят е пристъпил към мястото на взрива е успял да извлече момичето и мъжа, казаха от МВР.

Това, което се изяснява в момента е, че взривът е възникнал от складово помещение в началната част. Не е ясно как точно е възникнал, има данни от очевидец, но не знае какво точно се е случило.

МВР има информация, че професорът е правил подготовка на пиротехника за тържество. Най-вероятно се касае за човешка небрежност, каза Калганджиев. Това ще е и версията, по която ще се работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай