Изпращаме юни със слънчево и горещо време

Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - 31°

Изпращаме юни със слънчево и горещо време | StandartNews.com

Над страната ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове над планините и над Североизточна България. На изолирани места в тези райони е възможно да превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, временно силен в Дунавската равнина. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - 31°. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд над северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. На отделни места ще превали. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 24°, на 2000 метра – около 17°.

През следващите три дни над по-голямата част от страната времето ще е слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и след обяд над Западна България ще се развива купеста облачност. На отделни места е възможно да превали за кратко. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, по-ниски ще остават по Черноморието - 26°-28°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай