Изненада от времето за първолаците. Проф. Георги Рачев каза кога идва студът

Есента дойде, чакат ни обрати с температурите

Изненада от времето за първолаците. Проф. Георги Рачев каза кога идва студът | StandartNews.com

Професор Георги Рачев заяви, че валежите у нас днес ще са доста, преди всичко в Западна България и Рило-родопския масив, а утре и в източнана част на страната.

Според него обаче тези валежи няма да помогнат по някакъв начин за безводието, което е изключително трайно и не е свързано единствено и само с количествата на валежите.

Рачев добави, че центърът на ниско атмосферно налягане се придвижва и колкото по-бързо се изнесе, толкова по-малко ще бъдат валежите, и тъй като времето е динамично, трябва да се седят прогнозите, за да видим колко точно ще вали.

По морето тази седмица няма да има много слънце, но температурата на морската вода ще е висока - 25 градуса, а с изключение на сряда, когато ще вали, ще е нормално за средата на септември време.

Хората да си обличат нещо тъничко, не е чак толкова страшно времето, няма да пропаднат нещата, уточни по бТВ Рачев.

Профеорът разкри още, че в сряда валежите ще са повече, но температурите ще са около 20 градуса, което означава, че няма да е студено, в петък валежите ще са в Източна България, а в събота и неделя няма да вали.

В неделя сутрешната температура ще е под 10 градуса, а максималната през деня ще стигне 17, което показва, че повече от три месеца не сме коментирали такива ниски температури, каза още Рачев.

Другата седмица ще започне с нормално хладно време сутрин, но в първия учебен ден няма да вали и през деня ще се затопли, а като през третото десетдневие на септември времето ще е хубаво и топло.

Сутринта на 16 септември има вероятност температурите в София и Плевен да са под 10 градуса. На обед ще стане 21-22 градуса. Ще бъде хладно на фона на топлото време“, допълни проф. Рачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай