Измами с годишните технически прегледи. Лъснаха схемите

В някои от случаите става въпрос за катализатори, които могат да бъдат взети под наем за няколко часа

Измами с годишните технически прегледи. Лъснаха схемите | StandartNews.com

Източник: бТВ

Служители в пунктове за годишни технически прегледи (ГТП) алармират за нови опити за измама от страна на водачите, съобщава бТВ.

Преди месец, когато се въведе новата система, много автомобили имаха проблем с преминаването на прегледа. Това доведе и до нови инициативи за преодоляване на по-строгите изисквания.

В някои от случаите става въпрос за катализатори, които могат да бъдат взети под наем за няколко часа.

При друга схема хора взимат коли под наем, които са изправни, и се закачат. Така те влизат в обсега на камерите, които се следят от „Автомобилна администрация“. По този начин техните автомобили, които са технически неизправни, минават прегледа.

„Държавата трябва да влезе в ролята си чрез контрола на техническите пунктове. Има достатъчно методи, които са записани в наредбата чрез таен клиент, чрез лаборатория, която е собственост на „Автомобилна администрация“, коментира Красимир Пъргов, собственик на пункт за ГТП.

По думите му и автосервизите нямат никакви регулации.

„През последните седмици постъпиха сигнали както от собственици на пунктове, така и от граждани. Има сигнали и от МВР. Всеки един сигнал ще бъде проверен“, каза Дамян Войновски, изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация“.

Той обясни, че в момента е много лесно да се проследи кой автомобил къде отива на преглед и какво показват показанията на уредите.

„По този начин лесно се идентифицира къде има нелоялна практика и съмнителен преглед“, допълни Войновски.

Сред сигналите са такъв за автомобил, който е върнат от един пункт за прегледи, след това го е минал успешно в друг.

Има и сигнал от МВР за автомобил, който е минал технически преглед и е представен за регистрация, а е с видими неизправности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
Пешо
преди 6 дни

Тоа Пъргав Духач що бой че изяде. Да си гледа пункта и неговите схеми с крадени коли. Красимир Пъргов е известен крадец от драгалевци

Откажи
Петър Атанасов
преди 6 дни

От на тия помияри да им плащам заплатите,да им купувам коли камери за скорост и незнам си кво Неми остават пари да си купя мечтаната нова кола.

Откажи
Никола
преди 6 дни

Мвр и кат са най партизанските организации.со 1995година бяха супер.Сега са само измекяри и шумкари.Никакъв компромис кам мвр и кат служители,всички са фалшиви хора

Откажи
Иван Керев
преди 5 дни

Когато минавах преглед имах проблем и го реших . Би ли ми обяснил някой що за норми са заложени . Преди мен минава дизел около него ме се диша , пушек НО МИНАВА НОРМАЛНО. Каква е причината , поощряват водачите на дизели ??? На фона на всеобщото отричане този тип двигатели?!

Откажи
Пламен
преди 5 дни

От както го вдигнаха първият път вече и на двете коли карам без преглед и застраховка.

Откажи
Пффф
преди 4 дни

Пълни глупости! Пробвай без Гражданска Отговорност и ще разбереш колко бързо ще те спрат от движение! Поне хейтвате с малко пипе в кухината!

Откажи