Изложба настоява за забрана на добива на ценни кожи

„Влиянието на фермите за ценни кожи“ - така се нарича фотодокументалната изложба, която ще бъде открита на 21 март в Националния природонаучен музей при БАН в столицата

Изложба настоява за забрана на добива на ценни кожи | StandartNews.com

Влиянието на фермите за ценни кожи“  - така се нарича фотодокументалната изложба, която ще бъде открита на 21 март в Националния природонаучен музей при БАН в столицата. Организатор на проявата е Националната гражданска инициатива за забрана на добива на ценни кожи, която беше подкрепена от над 51 хиляди български граждани и 64 организации, съобщи за радио Стара Загора Петя Алтимирска, председател на инициативния комитет. Край старозагорското с. Маджерито се намира най-голямата у нас ферма за норки, които се отглеждат заради ценната кожа. Хората от селото и близките села се оплакват постоянно за поразите на непознатия у нас хищник в личните им стопанства - удушени пилета, кокошки, зайци.
   Инициаторите припомнят, че предложението за забрана на добива на ценни кожи в България беше внесено в Народното събрание през лятото на миналата година. Изложбата е част от информационна кампания, която напомня на депутатите за това предложение и на всички медии и влиятелни обществени фигури, от които зависи приемането на забрана за добива на ценни кожи у нас.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай