Излъчват молитвите на църквата ни във Фейсбук

По разпореждане на Светия синод богослуженията в храмовете у нас продължават

Излъчват молитвите на църквата ни във Фейсбук | StandartNews.com

Независимо от рестриктивните мерки срещу разпространението на коронавируса, по разпореждане на Светия синод богослуженията в храмовете у нас продължават.

И днес в Троянския и Бачковския манастир ще бъдат отслужени свети литургии, поясни игуменът им епископ Сионий. Според него там са взети всички превантивни мерки.

„Богослуженията продължават да се извършват във всички храмове на Българската патриаршия и задължително в двата манастира  - Троянския Бачковския - ще бъде отслужена неделната Света литургия, посветена на свети Григорий Палама, един от великите богослови и просветители на Светото православие. И ще се обърнем  и към него за молитвено застъпничество заедно с пречистата Богородица, заедно със светите ангели, с божиите угодници да бдят над верния народ, да ни закрилят и да можем да преодолеем това изпитание“, каза епископ Сионий, цитиран от БНР.

Божествените литургии в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъдат излъчвани на живо от 09.30 на официалната страница на Светия Синод във Фейсбук. Днес е втората Неделя на Великия пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай