Избягвайте шофиране към Изт. България и Родопите

За днес жълт код е обявен за 13 области на страната

Избягвайте шофиране към Изт. България и Родопите | StandartNews.com
  • За днес жълт код е обявен за 13 области на страната

Усложнена пътна обстановка заради обилните снеговалежи на много места в страната. От Пътната агенция апелират: шофьорите, на които не се налага, да не предприемат пътуване в посока Родопите и Източна България.

За всички моторни превозни средства е затворен проходът Троян-Кърнаре, пътищата в област Разград и при прохода Шипка, както и прохода на Републиката. Десетки тежкотоварни камиони закъсаха. За камиони над 12 тона е затворен Котленският проход, АМ "Хемус" и в двете посоки за област София. Затворена е и АМ "Струма" при Дупница. Ограничения за тежкотоварните автомобили са въведени и за областите Русе, Търговище, Ямбол, Шумен и Ловеч.

За днес жълт код е обявен за 13 области на страната. Предупреждение за обилен снеговалеж, силни ветрове и образуване на виелици е в сила за цяла Източна и части от Северна и Южна България.           

Пътноподдържащите фирми са на 24-часов режим за почистване на републиканските пътища и осигуряване на движението при зимни условия. За повишаване безопасността при пътуване ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ –www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай