Избират нов директор на БНР на 22 януари

Документите на кандидатите ще се подават до 5 декември, а изслушванията на концепциите ще се проведат на 20 и 21 януари

Избират нов директор на БНР на 22 януари | StandartNews.com

5 гласа "за", т.е. пълно мнозинство, осигуриха членовете на Съвета за електронни медии и откриха процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио.

Документите на кандидатите ще се подават до 5 декември, а изслушванията на концепциите ще се проведат на 20 и 21 януари. Самият избор ще се състои на 22 януари.

Първа точка в дневния ред на днешното заседание на Съвета за електронни медии беше обявяването на процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио.

До обявяването на процедурата се стигна, след като на 17 октомври членовете на СЕМ прекратиха мандата на Светослав Костов и избраха за временно изпълняващ длъжността Антон Митов - досегашният ръководител на дирекция "Архиви". Митов може да остане на поста в продължение на 3 месеца, през които тече конкурсът за генерален директор.

Основният мотив за прекратяването на мандата на Костов беше безпрецедентното спиране на ефира на програма "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември.

Светослав Костов обяви, че ще обжалва решението на СЕМ в съда. Той заемаше поста на генерален директор от края на юни т.г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай