Иво Сиромахов изригна! Тежка атака по родителите

И даде пример от своето детство

Иво Сиромахов изригна! Тежка атака по родителите | StandartNews.com

Тежки, но справедливи думи на наш известен водещ.

Съвременните родители просто са мързеливи. През Възраждането българинът всеки лев, който му е попадал, го е заделял, за да изучи детето си, да го прати в чужбина, ако може дори.

Днес обаче образованието не е ценност. Сякаш родителите пращат децата си на градина и на училище, просто за да не се се занимават те с тях.

Бащата си гледа футбол, майката си цъка на телефона с приятелки. А детето да го заведеш на поритате топка, да поговорите, да го заведеш на кино, на театър, изисква усилие, време. На хората не им се занимава. 

Това коментира Иво Сиромахов в подкаста на Александър Кадиев. Дават им едни телефони и таблети и толкоз. Ако се занимаваш с детето, то се развива. Важна е емоционалната интелигентност, да разбереш, че не си сам в този свят, че не си само ти, коментира той.

Имах късмет с моите родители - те бяха светли хора. Библиотеката им беше с около 3 000 книги. Майка купуваше всеки роман от български автор. Те с баща ми не само бяха четящи хора, но и обсъждаха кой какво е прочел.

Имаха си любимци. Майка беше омагьосана от Йордан Радичков. Това се обсъждаше. Всяка събота се ходеше на куклен театър - всичко съм гледал по няколко пъти, разказва той.

Никога не са ме карали да чета. Просто ги виждах как седят на дивана всеки, хванал по една книга, а после обсъждат. Така поисках и аз да взема книга и така се почна, разказва той. 

Така видях, че освен нашия сив свят, в който живеем, има и друг - светът на книгите, където човек може да избяга. Това е най-великото удоволствие, коментира още Сиромахов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
OmeX
преди 2 часа

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи