Ивайло Пенчев с болки в гърба след катастрофата

Изследват го в Пирогов

Ивайло Пенчев с болки в гърба след катастрофата | StandartNews.com

 

Беизнесменът Ивайло Пенчев, който претърпя самолетна катастрофа със собствената си машина Skyleader 600 е в съзнание, оплаква се от болки в гърба и го изследват в „Пирогов“. Самолетът е паднал при заход на летище Лесново. Извадил е голям късмет, паднал е върху храсти. Пилотът не е излязъл от кабината след катастрофата, докато не са дошли от Бърза помощ с цел да не се появат допълнителните усложнения, пише Монитор.

На мястото на инцидента се прави оглед и се търсят очевидци. Информацията, че двигателят на самолета на Пенчев е отказал на 5 км от летището, все още не е проверена от звеното за разследване на авиационни събития към транспортното министерство. „За подобни хипотези е все още рано да се говори“, коментира инспектор Христо Христов.

Виж още: Ивайло Пенчев сам пилотирал самолета си /ОБНОВЕНА/

Самолетът на Пенчев е ултралек двуместен чешки модел Skyleader 600. Информацията, че машината е сглобена в България не е вярна. Самолетът е произведен в авиационния завод на фирма Jihlavan Airplanes в Чехия.

Без пасажери Skyleader 600 тежи само 320 кг.  Цената му е от 95 000 евро, когато е оборудван с аналогови уреди, до 160 000 евро, когато е с дигитално оборудване.

Виж още: Паднал е самолетът на известен бизнесмен

Пенчев често попада под прожектори с противоречи изказвания и действия. В началото на епидемията от COVID-19 бизнесменът предложили дарение за Александровска болница, но с условие при нужда първо работещите във фирмата му да ползват апаратите. Болницата отказа дарението след обществен натиск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай