Иван Тотев очаква проверката на „Пловдив 2019“

С резултатите от проверката ще се сложи край на всички спекулации и цялото внимание ще се насочи към събитийния календар през цялата година на домакинството, заяви пловдивският кмет...

Иван Тотев очаква проверката на „Пловдив 2019“ | StandartNews.com

Кметът на Пловдив Иван Тотев е убеден, че проверката на прокуратурата няма да установи длъжностно престъпление при сключване на сделка за изразходване на средства в големи размери за откриващата церемония „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“. Обвинението се самосезира след публикации в медиите.

С резултатите от проверката ще се сложи край на всички спекулации и цялото внимание ще се насочи към събитийния календар през цялата година на домакинството, заяви Иван Тотев.

„Аз като кмет на Пловдив не искам да живея една година със съмнения и постоянно някой от някъде да се обажда и да ми говори, така че нека да се направи проверката. Нали знаете, всеки един, който е недоволен се изказва - кои се изказват? Всички, които са участвали под някаква форма и не са получили финансиране или са обидени, лични мисли и чувства“, каза кметът.

Срокът за приключване на прокурорската проверка е 30 дни. Днес бяха изнесени и данни за рекордния интерес на посетителите към събитията по време на откриването от 11 до 13 януари.

Над 5500 души са разгледали изложбите в Природонаучния музей, а приходите от продажба на билети надхвърлят 7500 лева, при това като се отчита и безплатният вход за лица до 18 години.

„Като общо посетилите обектите в Стария град и в музеите говоря Етнографския, Историческия и Природонаучния, където просто рекордите се чупят, са над 10 хиляди души за два дни, приходите са над 12 хиляди лева, отчете заместник-кметът Александър Държиков.

В Пловдив на всеки два месеца ще си издава бюлетин с предстоящите културни събития, който ще се разпространява безплатно. До началото на активния туристически сезон ще бъдат завършени и площад „Централен" и подлезът на улица „Гладстон", гарантираха от кметството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай