Иван и Ирина Тенчева излязоха от болница

Коронавирусът трие като запотено стъкло малките ти "планчета", написа Тенчева

Иван и Ирина Тенчева излязоха от болница | StandartNews.com

Коронавирусът трие като запотено стъкло малките ти "планчета", "целички", "борбички", "задачки". Това написа съпругата на продуцента Иван Христов – Ирина Тенчева, във фейсбук. Двамата бяха изписани от  болницата, където бяха приети по спешност след усложнения от Ковид-19.

Тенчева съобщи в мрежата, че двамата са си взели довиждане с д-р Зарчева и екипа на болницата.

Бившата тв водеща публикува и две снимки. Съпругата на Иван призна в коментарите, че двамата още са на антибиотици.

Ето какво написа Ирина Тенчева:

Днес си казахме довиждане с д-р Зарчева и с великолепния ѝ екип от БОЛНИЦА СОФИЯМЕД - БЛОК 2, етаж 2.

Ежедневни срещи с Човеците, които тя е събрала в медицинския си dream team бяха най-приятните моменти от денонощието ни през последните 10 дни.

Вирусът C-19 смачква не само физиката ти, но също така увереността ти, че нещо зависи от теб или от някой; изпарява смисъла от почти всичко; трие като запотено стъкло малките ти “планчета”, “целички”, “борбички”,“задачки” отпреди.

На фона на физическото страдание, неизвестността, тоталния хаос в главата, в дома ти, в семейството... си представете как:

Всеки ден, всеки един санитар, медицинска сестра, асистенти, лекари с най-различни специалности и опит намират дума, усмивка и жест, с които без излишна лирика да ти покажат, че всичко, което се случва е нормално и че трябва да си дадем време, време и по-широки хоризонти на мисълта, по-широки от този момент... Докато изпълняваха медицинските си задачи тези Хора с по 24 часови дежурства, хранили се за последно преди ден, невиждали възрастните си роднини с месеци, неспирно обхождащи между стаите и 100-те пациента, намираха време да ни кажат по нещо за хубавите разходки сред природата, които ще ни заредят като оздравеем; за класическото италианско кино и руските поети; за пътешествията им и ... за футбола в България, разбира се?.

Прекрасни хора, рискувам да пропусна някой, затова няма да изброявам, но от името на Иван, от мое име и от това на децата ни ( които за 2 седмици пораснаха с година) искам да ви кажа три неща:

1. Вие сте велики! Поклон и благодарност!

2. Животът е колело и вярвям, че някога някак ще можем да върнем към вас енергията, която получихме! Дано да е в щастлив момент от живота ви?

3. Бъдете здрави и каквото и да се случва, моля ви, никога не губете ОНОВА нещо, което ние виждаме в очите ви над маската и което ви превръща от хора с медицинско образование в ЛЕЧИТЕЛИ И ВДЪХНОВИТЕЛИ.

Лечители - ясно защо.

ВДЪХНОВИТЕЛИ- защото подобни срещи с хора като вас винаги провокират въпроса: -Ако аз съм от другата страна, дали ще харесам човека, който съм?

(??ЩЕ СЕ СТАРАЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ!)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай