Инцидент с влак край София вкара момиче в Пирогов

12-годишно момиче е пострадало от въздушното течение на движещ се влак край Курило...

Инцидент с влак край София вкара момиче в Пирогов | StandartNews.com

12-годишно момиче е пострадало от въздушното течение на движещ се влак край Курило. Инцидентът е станал около 6.20 часа тази сутрин, съобщава БНР. Момичето се опитвало да пресече, когато въздушното течение от преминаващия влак го блъснало.

Детето е настанено в "Пирогов" без опасност за живота и е контактно, съобщиха от МВР. Движението на влака в района между гарите Илиянци и Курило е било спряно за около два часа, за да могат разследващите да свършат работата си.

Момичето е в реанимацията на "Пирогов" с травми, но е без опасност за живота, съобщи д-р Благомир Златков, детски анестезиолог в болницата: "Детето е докарано от екип на центъра за спешна помощ и е обслужено в нашата противошокова зала. Родителите са пристигнали на по-късен етап. Има травми, които са установени след образни изследвания и които са направени от мултидисциплинарен наш екип. Има фрактура на клавикулата и един дискретен кръвоизлив в главата. То е в реанимация, не защото има някаква пряка опасност за живота, а защото сравнително често при подобен род инциденти не всички усложнения биха могли да бъдат видени в първият момент".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай