Има ли свят без тютюнев дим?

Самите пушачи признават, че понякога се чувстват некомфортно

Има ли свят без тютюнев дим? | StandartNews.com

Един от философските въпроси, които вечно нямат отговор - възможен ли е свят без тютюнев дим? Проучване в 13 страни показва интересни резултати по чувствителни въпроси за употребата на тютюневи изделия.

Дава им отговори, представя нагласите и вижданията  на хиляди хора от различни страни по темата за употребата на тютюн

Известно е, че бездимните продукти не са без риск. Те съдържат никотин, който пристрастява. Но при тях ги няма дима и катраните от цигарата. Няма въглероден двуокис и другите канцерогенни вещества, които се отделят при цигарите.

За България е интересно да се каже, че пушачите предпочитат сами да вземат решение да се откажат, като очакват окуражаване най-вече от своя лекар, семейство и приятели.

У нас 79.8 от пълнолетните пушачи смятат, че трябва да имат достъп до точна и обективна информация за бездимните изделия.

За България се наблюдава голяма разлика между отговорите на пълнолетните пушачи и на потребителите на бездимни изделия. По-малко от половината - 48.9%, от пушачите заявяват, че имат цялата информация, докато процентът при потребителите на бездимни изделия е 70.

Също така у нас одобрението от семейство и приятели на преминалите на бездимни изделия е 63%.

В заключение даваме отговор на въпроса "Дали в социалния си живот сте изпитвали неудобства, предизвикани от навика си да пушите", 64.30% от българските пълнолетни пушачи отговарят утвърдително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай