Идва лятото.Къде почиваме на най-изгодни цени

Летният туристическият сезон стратира официално

Идва лятото.Къде почиваме на най-изгодни цени | StandartNews.com

Летният сезон вече официално стартира. За да компенсират отлива на гости от чужбина, хотелиери ще се опитат да привлекат българите с примамливи оферти за безплатни нощувки и различни атракции. 

 Затова от бранша търсят варианти  да запълват базите си с български гости най-рано след средата на месец юни, предава Нова телевизия.

„Българите винаги са добре дошли при нас. Както миналата година, и тази ще постараем да им дадем по-добри условия, дори по-добри и от тези на чужденците”, каза зам.-председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов.

В повечето пакети са включени още безплатен чадър и шезлонг на плажа, а се обсъждат и почивки от седем дни на цената на тет.

Безплатни ще са част от атракциите на къмпинг „ Градина”. Всеки гост, наел бунгало, ще може да се възползва от редица бонуси.

В хотел в Приморско очакват първите си гости към края на месец май. Мястото за настаняване се намира само на метри от морския бряг, а собствениците са подготвили различни пакети, за да задоволят интереса на всички, решили да почиват при тях.

„Имаме пакети за по-дълъг престой и такива за по няколко дни. Цените варират и в ниските, и във високите сезони от 40 до 70 лева на човек, с включена закуска”, каза собственикът и управител на хотела Пламена Иванова.

Къмпингуващите сами ще се грижат за своята ваканция. През тази година избралите екоплаж „Корал” ще могат да разполагат палатки, кемпери и каравани,  без да искат разрешение от главния архитект на Община Царево.Това стана възможно, след като любителите на природосъобразния начин на плажуване осъдиха общината.

 След четири години дела съдът постанови, че текстовете на общинската наредба са нищожни и всички къмпингари, които са били глобени през последните две лета, трябва да бъдат обезщетени.

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай