И Захариева настъпи АстраЗенека

Предстои одобрението на четвърта ваксина, ще поръчаме и от нея

И Захариева настъпи АстраЗенека | StandartNews.com

Скандалът с неизпълнените от АстраЗенека ангажименти към България за доставка на ваксини срещу коронавирус расте. След острото писмо на министър Костадин Ангелов до компанията и дипломат № 1 Екатерина Захариева настъпи фирмата.

ВИЖ ОЩЕ: Скандал. МЗ нападна Астра Зенека

Сключили сме договори, има ясни клаузи, но в крайна сметка излиза, че тези договори не се спазват. Очевидно се доставя по-малко, отколкото е поето като ангажимент, каза Захариева през бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: От Астра Зенека отговарят: Работим неуморно

От писмото на проф. Ангелов става ясно, че на 1 март България вероятно ще получи малко над 1/3 от договорените иначе 142 хиляди дози. Затова от министерството настояват тези 52 хиляди дози да бъдат доставени още утре /б.р. днес/, като страната ни има готовност да осигури въздушен транспорт за целта.

Шефовете на големите фармацевтични компании ще бъдат изслушани в Европейския парламент утре.

"Поръчали сме от всички, с които ЕК е сключила договор”, каза още Захариева. И съобщи, че предстои одобрението на четвърта ваксина. Когато това стане, България ще поръча и от нея.

"Поздравявам премиера и министъра на здравеопазването за взетото решение", коментира тя масовата ваксинация, която започна от края на миналата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай