Хладен слънчев ден. Синоптиците видяха кога и къде ще има валежи

Преобладаващите максимални температури днес ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°

Хладен слънчев ден. Синоптиците видяха кога и къде ще има валежи | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната днес ще бъде предимно слънчево. Преди обед значителна ниска облачност ще има над Североизточна България и по поречието на Дунав, която ще разкъсва и намалява, и там след обед ще се установи предимно слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него температурите слабо ще се понижат, преобладаващите максимални ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 18°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Преди обяд на места по Северното Черноморие ще има ниска слоеста облачност, която след обяд ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни до края на тази и в началото на следващата седмица в по-голямата част от страната ще е почти тихо; само в крайните източни райони ще духа слаб до умерен вятър отначало от изток-североизток, после от изток-югоизток. Ще преобладава слънчево време. Над западната половина от страната ще има и разкъсана висока и средна облачност, а над източната, както и по поречието на Дунав и в отделни затворени котловини сутрин ще има мъгла или значителна ниска облачност и намалена видимост. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а дневните - между 16° и 21°. В понеделник и вторник слабо ще се затопли. Във вторник и вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина временно ще е до умерен. В сряда на отделни места ще превали, предимно слабо и краткотрайно. Вятърът в източната половина отново ще стане от изток-североизток, в западната ще отслабне, на места и ще стихне. Сутрешните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай