Горещото време започва от вторник

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 31° и 35°, в София 29°

Горещото време започва от вторник | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен северозападен вятър. Слаби следобедни превалявания са възможни в източните и планинските райони. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 31° и 35°, в София - 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 29°до -32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове, на отделни места в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север - северозапад.

Предимно слънчево и много горещо ще бъде в сряда и четвъртък с температури над 35°, в отделни райони до 38°-39°. В петък от северозапад ще проникне по-хладен въздух и на места в Североизточна и Западна България ще превали и прегърми, възможни са локални интензивни валежи. В събота валежи са възможни само в планините и в източните райони от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай