„Голямо бебе“ тормози баба си

Млад мъж отказва да се изнесе от жилището на баба си

„Голямо бебе“ тормози баба си | StandartNews.com

Снимка: Bulgaria ON AIR

  • Млад мъж отказва да се изнесе от жилището на баба си.

„Голямо бебе“ – с този израз хората на Запад наричат пълнолетните граждани, които още не са се изнесли от жилището на родителите си. В България обаче наблюдаваме и по-критични явления. Като това 32-годишен внук да живее при баба си и да я тормози.

82-годишната Тодорка Йовева се оплака в ефира на Bulgaria On Air. Тя сподели пред камерите, че внукът ѝ Наско и приятелката му все още обитават нейния апартамент. Основният проблем е, че двойката не давала нито лев за битови сметки, а товарела възрастната жена да ги плаща.

Обяснението на Наско е, че той е направил ремонт на банята в дома на баба си, без тя да участва финансово. Това явно дало основание на младия мъж да не се чувства длъжен да плаща сметките за парно и вода.

„Година и половина не са плащали парно! 1702 лева съм платила! 711 лева вода! Също година и половина не е плащана! Аз ги платих, защото дойде писмо, че ще ме съдят!", разказа 82-годишната Тодорка пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Бабата и внукът стигнали дори до физическа разправа, но за щастие тя не била сериозна.

"Той ми хвана ръцете, но не посегна да ме удари. Ходих два пъти до полицията, те ми казват нямаме право да се месим в семейните ви работи!“, разказа възрастната жена.

Битовият проблем поражда редица въпроси, като този за дълга на младите към възрастните, но и за възможностите, които икономическата система им предоставя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай