Голяма забрана в наш град

Причината са пътни инциденти

Голяма забрана в наш град | StandartNews.com

Сериозни ограничения за непълнолетни до 16 г. водачи на електрически тротинетки се въвеждат в проекта за изменение на общинската наредба за безопасността на движението в Пазарджик, който вероятно ще влезе в ОбС на предстоящата сесия. Това съобщиха от местната полицейска дирекция.

Предвижда се над 14-годишните да могат да ги управляват само по велосипедните алеи, а по-големите над 16 г. и по улиците в рамките на града и селата в общината.

Водачите от 14 до 18 г. задължително трябва да шофират с каска. Забранява се движението на тротинетките, независимо от възрастта на водача, в пешеходните зони, зелените площи, тротоарите, парковете, детските ясли и градини и територията на училищата.

От началото на годината са регистрирани 4 пътни инцидента с участието на водачи на индивидуални електрически превозни средства.

В три от тях пострадали са именно водачите на този вид превозни средства. За нарушение от лица с електрически тротинетки служителите на пътна и охранителна полиция са съставили общо 32 акта и 30 фиша. Фрапиращи са случаите на засечени двама водачи на електрически тротинетки - под въздействието на алкохол 1.75 промила - 1 водач и под въздействието на наркотици – 1 водач.и

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай