Голяма опасност! Министър разкри какво съдържа енергийния прах

Децата - далече от него, ще започнем действия до дни, обеща Атанас Илков

Голяма опасност! Министър разкри какво съдържа енергийния прах | StandartNews.com

Служебният вътрешен министър Атанас Илков изрази сериозни опасения относно реклама на енергиен прах, която се разпространява в социалните мрежи тази седмица.

В интервю за NOVA той предупреди, че въпросната субстанция може да представлява сериозен риск за здравето на децата.

„Колегите реагираха много бързо. Установи се, че тази енергийна напитка има доста смущаващи показатели, които биха дали отражение негативно на човешкото здраве, още повече на децата”, заяви министър Илков.

Според него, въпреки че енергийният прах не е включен в каталога на забранените вещества, които са инкриминирани, неговото въздействие върху човешкия организъм, особено върху децата, е причина за сериозни опасения.

По случая все още текат проверки, като специалистите от Министерството на вътрешните работят съвместно с други компетентни органи, за да се установи произходът на продукта, съставът му и възможностите за въздействие върху здравето на потребителите, особено на най-уязвимата група – децата.

Министерството на вътрешните работи вече е уведомило компетентните органи и се очаква до дни да бъдат взети конкретни решения и да се започнат действия.

„Нашата цел е да предпазим децата и гражданите от възможни опасности, които крие този продукт,” подчерта министър Илков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
trun
преди 2 седмици

какъв министър на вътрешните работи е този, след като в библиотеката зад търба му няма нито една книга или работна папка, даже българското и европейското знаме липсват?????аман от статисти и бушони!!!

Откажи
мечо
преди 2 седмици

Алооо, ти в библиотеката зад гърба на Кирчо Петков колко книги си видял ? : ) : )

Откажи