Голяма новина за шофьорите от Главчев. Засяга всички

Мъката с годишните прегледи може да приключи

Голяма новина за шофьорите от Главчев. Засяга всички | StandartNews.com

Спешни промени в наредбата за годишните технически прегледи на колите прави правителството. Това съобщи премиерът Димитър Главчев в отговор на въпрос в парламента от „Възраждане”

Изпълнителният директор на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) Борислав Муеров е освободен заради казуса с техническите прегледи .

„Възраждане” обяви, че колите масово са заплашени да не минат прегледите, включително и съвсем нови автомобили. Данните от прегледите вече автоматично се предават от пунктовете към Държавна Агенция "Автомобилна администрация" (ДААА), което прави невъзможни фиктивните проверки.

Тази сутрин, докато се провеждаше парламентарният блицконтрол с участието на премиера, депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев настоя Главчев да каже кога следващата седмица ще създаде междуведомствена работна група, която да изработи промени в наредбата.

"В резултат вероятно на всичките действия, които сте предприели, онзи ден подписах предложение до министъра на транспорта за освобождаване на изпълнителния директор на ДАИ", отговори му Главчев. И обеща да подпише за създаването на работната група в първия възможен ден.

Славчев го натисна за конкретен ден, защото депутатите от партията му искали да участват в обсъждането на промените в наредбата. Главчев го увери, че ще предприеме възможно най-бързи действия, както и че изготвените промени ще минат по късия срок за обществено обсъждане, който е 14 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай