Голяма новина за българите от Ливан. Помощ от Канада

МВнР продължава работата по оказване на съдействие на нашите сънародници

Голяма новина за българите от Ливан. Помощ от Канада | StandartNews.com

В тясна координация между Ситуационния център на МВнР, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби, първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България тази нощ, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

МВнР продължава работата по оказване на съдействие на нашите сънародници и членовете на техните семейства за своевременното им завръщане в България. Установена е връзка с потърсилите съдействие, като се използват всички възможности за безопасното им прибиране, посочват от ведомството.Припомняме, че на 30 септември първите български граждани, пожелали евакуация от Ливан, се прибраха с полет от Бейрут, извършен с правителствения самолет „Еърбъс“ от екип на Държавния авиационен оператор. У нас пристигнаха 89 български граждани и членове на техните семейства.

На 1 октомври успешно приключи и вторият евакуационен полет от Бейрут. С правителствения „Еърбъс“ в България кацнаха 80 български граждани и членове на техните семейства, с което общият брой на евакуираните от Ливан българи достигна 169.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай