Голям проблем с ваучерите за храна. Какво трябва да знаете

Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях

Голям проблем с ваучерите за храна. Какво трябва да знаете | StandartNews.com

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери.

Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях.

"28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000 ползват и 2/3 от настоящите потребители са преминали към електронни. Миграцията към електронните носители се случва бързо, предимно с най-висок дял е частният сектор. Остават държавни и обществени предприятия, при които се случва по-бавно, защото е въпрос на обществени търгове и решение", коментира в интервю за БНР Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема в "Борика".

Тя обясни, че като цяло добре се приема новият продукт с електронната карта, но все още се появяват проблеми – на потребителите им е трудно да се ориентират:

"Направихме продукта да се възприема от търговците и те започнаха да го търсят. На апликациите, които се предлагат на клиентите, трябва да са посочени търговските обекти".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 ден

Голям е и проблема с приложението след регистрация. Имам всичко и миналият месец като ни раздадоха плика с всичко което е необходимо се регистрирах в приложението за да си следя валчерите колко са ми останали като сума и кога ги привеждат от фирмата в която работя. Следващия месец повече не можа да вляза в профила си на приложението за да ви кого ще ни привежда ваучери храна.

Откажи