Главчев се задейства! Спешни мерки срещу огнения ад

Броени дни след овладяването на ситуацията в Пловдивско в региона отново вилнеят пламъци

Главчев се задейства! Спешни мерки срещу огнения ад | StandartNews.com

Заповед за сформиране на оперативен щаб за борба с пожарите в България ще бъде издадена от служебния премиер Димитър Главчев. Министър-председателят допълни, че ситуацията в района на Стара Загора предстои да бъде овладяна – от шестте огнища активно е само едно.

"Имаме уверението от Чехия, от Румъния, че са в готовност да помогнат при нужда. Хората могат да са спокойни. Виждате, правим всичко възможно и каквото трябва", увери Главчев.

Още днес ще бъде издадена заповедта за сформиране на оперативен щаб за борба с пожарите в България, за  да има по-добра комуникация между службите. Освен това премиерът възнамерява да се срещне с кметовете на засегнатите места и са уточнят от какво ще имат нужда, след като потушат пожарите.

Ситуацията в други региони обаче се задълбочава. В Пловдивско пламнаха нови пожари. Екипи на пожарната са изпратени да гасят различни пожари в района на Карлово и Калояново, предаде БТА, като се позовава на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив. Пожари има и в триъгълника село Каравелово, Богдан и река Стряма. Гори голяма площ, предимно сухи треви. Вода ще се взема от близкия язовир.

Кметът на пловдивското село Отец Паисиево Младен Кичев коментира: "Огънят е голям, има опасност да тръгне към гората, а стигне ли до там, ще унищожи всичко"

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай