Главчев потвърди! Трагедията е пълна

Учебен самолет L-39 се разби в авиобаза "Граф Игнатиево"

Главчев потвърди! Трагедията е пълна | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Загинали са двамата пилоти при авиоинцидента край "Граф Игнатиево". Това потвърди преди минути премиерът Димитър Главчев.

Самолетът е реновиран, капитало-възстановителен ремонт е бил извършен, обясни министърът на отбраната Атанас Запрянов във връзка с катастрофата с учебно-боен самолет L-39ZA в отговор на въпрос дали летателната машина е била на ремонт в Чехия. Той изказа съболезнования на семейството и близките на загиналите.

Министърът каза, че инцидентът е възникнал в 12:30 минути при изпълнение на тренировъчен полет. След полета на първите групи е дошъл редът на екипа на L-39ZA от 12-а база в „Долна Митрополия“. Това са инструкторите, които обучават пилоти, това са най-добрите ни пилоти, заяви той.

Майор Петко Димитров и ст. лейтенант Венцислав Дункин са двамата загинали, потвърди ген. Димитър Петров. Той поясни, че това е рутинен тренировъчен полет, планиран отдавна и за който са се готвили от месеци. Тази задача е била изпълнена многократно в "Долна Митрополия", добави генералът и подчерта, че двамата са отлични летци. Държах близките да бъдат информирани, преди да обявим имената официално, посочи ген. Петров.

Той и министърът коментираха, че вече тече следствие. Майор Димитров е един от най-опитните въобще. Дункин е млад пилот с много добри заложби, една от надеждите на базата. Загубих един от най-добрите си приятели, мислите ли, че съм малко наказан за това, което се случи, отговори ген. Петров на въпрос дали ще си подаде оставката след инцидента.

Траур във Въоръжените сили ще бъде обявен утре, а знамената ще бъдат свалени наполовина, каза също министърът на отбраната.

Загиналите майор Петко Димитров Димитров и ст. лейтенант Венцислав Атанасов Дункин (колаж бТВ)

Веднага след катастрофата Атанас Запрянов отмени авиошоуто в Трета авиационна база.

Учебният самолет L-39 се разби в авиобаза "Граф Игнатиево" при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина. Машината е била пилотирана от двама летци - инструктор и пилот.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Извънредно! Военен самолет катастрофира у нас, има загинали

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първа версия за разбилия се военен самолет. Кои са пилотите

ВИЖТЕ ОЩЕ: Смразяващи кадри на трагедията край "Граф Игнатиево"

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай