Гешев: С "Дунарит" може да се плати на ужилените от КТБ

Заводът трябва да е или държавен, или да се продаде, за да се компенсират вложителите, каза зам.-главният прокурор

Гешев: С "Дунарит" може да се плати на ужилените от КТБ | StandartNews.com

Военният завод „Дунарит” е актив на „Корпоративна търговска банка” и НАП и КПКОНПИ би трябвало да имат интерес да го придобият, а вложителите на фалиралата банка е логично да искат той да се продаде и да си получат парите. Това заяви пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„Завод „Дунарит” е придобит със средства от КТБ по начина, по който са придобити всички предприятия от организираната престъпна група, за която е внесен обвинителен акт в Специализирания наказателен съд, с ръководител подсъдимият Цветан Василев. Придобито е преди инкриминирания период, т.е. той е купен с пари от КТБ”, обясни Гешев.

Той изрази и лично мнение - не като прокурор. Според него е морално синдиците, ако успеят да продадат активите на КТБ, сред които е и "Дунарит", да платят на хората, ужилени при фалита на банката. С техните пари е купен този завод, коментира Гешев. Той съобщи, че че върху акциите на завода има наложени запори от КТБ, КПКОНПИ и НАП.

„Определен кръг лица полагат усилия този завод да не отиде или при вложителите от КТБ, или при държавата”, заключи Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай