ГЕРБ и ДПС са най-готови за нови избори

Това коментира Харалан Александров

ГЕРБ и ДПС са най-готови за нови избори | StandartNews.com

"Парламентът е превърнат в трибуна за предизборна борба. Това е класическа предизборна ситуация". Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров и добави, че ангажирането с управление в краткосрочен план по-скоро може да донесе негативи, особено сред хората, които искат бързи промени.

По думите му най-подготвени за нови избори са ГЕРБ и ДПС, защото са подредени партии:

"Партията на Слави Трифонов е в процес на възникване и вероятно ще се структурира в движение. Там и ма много ентусиазъм и много очаквания и надежди.

Много вероятно е след промените в Изборния кодекс, което явно е единственият приоритет на 45-ия парламент, да бъде подкрепена от повече гласове от чужбина. 

В "Демократична България" се срещат две тенденции - хора, които са силно ориентирани към промяната, от друга страна са хора образовани и отговори, така че там се борят тревогата от несигурните времена, които идват, с желанието да продължи революцията до победния ѝ край".

Според социалния антрополог притеснението, което е било на улицата, вече се е пренесло в Народното събрание.

Харалан Александров определи поведението на премиера в оставка Бойко Борисов като на силен лидер и уточни, че всичките му действия са демонстрирали превъзходство.

"Това, което би могло да върне ГЕРБ, е една нова генерация, след процеси на промяна, и ако има много голям провал в следващото мнозинство".

Мнението на социалния антрополог е, че голяма част от еуфорията е свързана с фантазията за Слави Трифонов и негово управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай