Ген. Мутафчийски: Длъжен бях да дам пример

Убеден съм, че трябваше да се ваксинирам, категоричен бе професорът

Ген. Мутафчийски: Длъжен бях да дам пример | StandartNews.com

Длъжен бях да дам пример. А и в личен план съм убеден, че трябваше да се ваксинирам. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА и шеф на Националния оперативен щаб. Той бе първият топ медик във ВМА, който вчера публично се ваксинира.

ВИЖ ОЩЕ: Ген. Мутафчийски: Станахме жертви на успеха си

Нямам никакви странични ефекти, нито алергични реакции, нито някакви неприятни усещания, каза генералът в интервю за бТВ. Не съм имал температура или отпадналост, допълни той. И обясни:  „Бях длъжен да съм първи във ВМА. Всеки ден следя състоянието на моите колеги, които са болни в реанимация или в клиниките и е абсолютно непоносимо за мен да виждам състоянието им. Бях длъжен да дам пример. Длъжен съм да го направя за хората, които вярват в мен. А и в личен план съм абсолютно убеден”, категоричен бе ген. Мутафчийски.

ВИЖ ОЩЕ: Влиза ли ген. Мутафчийски в политиката?

Думата на 2021 г. е надежда. Тя вече не е имагитерна, реална е – ваксината, каза генералът. И разказа лична история за своя приятел биолог, който казал, че ще се ваксинира, но с тактиката на пингвините. Ще изчака първите пингвини да влязат във водата, за да види дали отдолу няма косатка да ги изяде.

Е, ние - първите пингвини, скочихме във водата, скачайте и вие – няма косатка, даде надежда генералът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай