Четвъртък,

Фейсбук вкарал Каролев в ареста

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Владимир Каролев е бил задържан за 24 часа за нарушаване на ограничението да се напуска областта на местоживеене без уважителни причини. От Софийската районна прокуратура уточниха, че за това разследващите са научили от публикации на Каролев в социалната мрежа.

Вчера в два поста във Фейсбук Каролев разказа, че е издирван от служители на МВР в офисите му в София. С него се е свързал, за да разбере къде е, и служител на МВР. Под публикациите си сам обяснява, че е в Разлог и даже и направил планински преход, в което не виждал нищо незаконно.

Според прокуратурата обаче Каролев е предприел пътуване до друга област в нарушение на заповедта на здравния министър за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

След проверка на декларацията, която той показал на съответния КПП, станало ясно, че е подписана от самия Каролев и с нея той се самокомандирова в хотел в Разлог без неотложни причини.

От публикациите и коментарите му във Фейсбук пък прокурорите правят извод, че той демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест.

От Софийската районна прокуратура предупреждават, че ще реагират и занапред по същия начин на всеки случай на безотговорното отношение и нежелание да спазват въведените в страната ограничения и мерки в условията на извънредното положение.

С влизането вчера в сила на Закона за извънредното положение за нарушение на карантина в условия на пандемия наказанието е до пет години затвор.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички