Февруари топъл като май

Пролетта подрани

Февруари топъл като май | StandartNews.com

Пролетта подрани. Февруари започва с майски температури от 18 градуса днес. Цял ден ще е предимно слънчево, с повече облаци преди обяд над планините и Източна България. Запад-северозападният вятър постепенно ще отслабва и до вечерта в повечето райони ще стихне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в часовете преди обяд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево с повече облаци в сутрешните часове. Преди обяд ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад. Максимална температура на 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.В неделя за кратко вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите относително ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на изолирани места ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 13° и 18°.

През първите дни от следващата седмица от запад-югозапад ще се пренасят топли въздушни маси и температурите значително ще се повишат – във вторник на места ще достигнат 20-22°. Ще бъде предимно слънчево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай