Фандъкова няма да допусне проблеми с боклука

Днес в 17 ч. изтича срокът за подаване на документите за конкурса за сметоизвозване в София

Фандъкова няма да допусне проблеми с боклука | StandartNews.com

Днес в 17 ч. изтича срокът за подаване на документите за конкурса за сметоизвозване в София и тогава ще стане ясно колко и кои фирми ще участват в него. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по повод изразените преди дни съмнения от кандидата за кмет Мая Манолова, че конкурсите за чистотата се организират, преди да са изтекли действащите договори.

Фандъкова беше категорична, че няма да допусне градът да бъде вкаран в криза с боклука, и призова да бъде сезирана при всякакви съмнения относно честността на конкурса.

„Разбирам много добре от какво се притесняват фирмите - от това, че заложихме много по-тежки условия за тях в интерес на чистотата на града. Очаквам не по-малко от два месеца Комисията да работи по преглеждането на документите, преди да се вземе каквото и да било решение. Преди изборите не се очаква да бъдат класирани фирмите“, каза тя.

По повод появилите се в някои медии компромати за кандидати за кметове Йорданка Фандъкова коментира: „За мен винаги е било абсолютно недопустимо да се тръгва в това състезание с компромати, защото компроматите винаги се обръщат срещу тези, които ги лансират и които ги предоставят“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай