Фандъкова не прие мърляв ремонт на градинка

Кметът бясна от мърлявата работа, подозира фирмата в опити да избегне санкциите

Фандъкова не прие мърляв ремонт на градинка | StandartNews.com

Кметът бясна от мърлявата работа, подозира фирмата в опити да избегне санкциите

Кметът на София Йорданка Фандъкова отказва да приеме ремонта на градинката при Софийския университет и не подписа протокола за това. Кметът и главният архитект Здравко Здравков направиха инспекция на реконструкцията и установиха криви плочки, неправилно запълнени фуги и лошо изпълнение на детайлите. И двамата бяха възмутени от мърлявата работа.

Фандъкова обясни, че изпълнителните на обекта през март изпратили писмо, в което настояват да се състави комисия, която да приеме обекта. По думите на градоначалника обаче има още много неизпълнени неща. Строителният надзор също е констатирал нередности около ремонта. „След получаването на писмото от изпълнителя, че са готови, надзорът е изпратил писмо, в което ясно казва, че не са отстранени забележките. Според мен при неотстранени забележки да се иска приемателна комисия и приключване на обект, означава само едно - че се търси начин да се оправдаят за санкциите, които предстоят впоследствие. Такова нещо аз няма да допусна“, отсече Фандъкова.

Строителната фирма отговаряща за ремонтите на градинката при СУ и „Кристал“ са писали и до главния архитект на столицата Здравко Здравков. Той също категорично обяви, че няма да разписва нищо докато не се отстранят всички нередности.

Ремонтът започна в началото на юли. Обществената поръчка по проекта е за 21.5 млн. лева, от които 19.5 млн. са европейско финансиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай