София се сдоби с нов заместник-кмет

Десислава Билева поема поста на Йоана Христова като зам.-кмет по екология

София се сдоби с нов заместник-кмет | StandartNews.com

Десислава Билева (вляво) е новият заместник-кмет по екология в София. Тя застава на мястото на напусналата общината по лични причини Йоана Христова. 

Билева е работила дълги години в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, била е експерт в здравното и в екоминистерството. Била е член на надзорния съвет на "Топлофикация"-София. Няма връзка с Христо Ковачки, обяви кметът Йорданка Фандъкова.

„Задачата на госпожа Билева беше да подготви проекта и системата за управление на битовите отпадъци. Госпожа Билева беше човекът, който преди няколко месеца ме сезира за сключени договори на старото ръководство на "Топлофикация" с фирми на Ковачки, без решение  и информация към Надзорния съвет“, каза столичният кмет. От своя страна Билева посочи приоритетите в работата си:

„Аз не принадлежа към никоя политическа партия. Ще работя изцяло за целите на най-проблемната тема, а именно подобряване качеството на атмосферния въздух" - заяви Билева, която от днес е заместник-кмет по екология в София.

Фандъкова и Билева извършиха днес проверка на метростанция в София, по време на която директорът на Метрополитена инж. Стоян Братоев съобщи, че 8-те километра от третата линия на метрото в София ще могат да се използват от пътници най-късно от средата на август.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай