Ето я новата магистрала у нас

Която се строи и в момента

Ето я новата магистрала у нас | StandartNews.com

Това е новата магистрала у нас, която се достроява.

Автомагистрала „Европа" - това е името на най-новата автомагистрала в България, която се строи в момента. След завършването й тя ще бъде с обща дължина 48 км и ще свързва гр. София с границата при Република Сърбия, предаде economynews.bg.

Две трети от нея (общо 32 км) вече са пуснати за движение. През м. декември 2018 г. Министерският съвет на Р. България решава път I-8 „Калотина - София" да бъде част от бъдещата АМ „Европа". Решено е 32 км от съществуващото трасе на пътя, в участъка от Калотина до Сливница, да се реконструират, а участъкът от Сливница до Софийския околовръстен път да се строи по изцяло ново трасе.

Финансирането е както следва:

• Реконструкцията на участъка от км 1+000 до км 15+500 от ГКПП „Калотина" до Драгоман се финансира със средства от Механизма за свързана Европа и национално съфинансиране;

• Реконструкцията на участъка от км 15+500 до км 32+447 от Драгоман до Сливница се финансира по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г., а

• Строежът на третия участък, от км 32+447,20 до км 48+903 от Сливница до Софийския околовръстен път, също се съфинансира по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
13 Коментара
Гого
преди 1 седмица

Ама тя свършва до кв.Волуяк а братята Сърби имат магистрала от пет години и взимат такси за нея до кога ще ги търпим тия ?????

Откажи
опетков
преди 1 седмица

Ако на нашите магистрали започнат да ти вземат пари каквито прибират сърбите и гърците, ще се озъбиш и ще започнеш да ревеш колко ти било непосилно и как те ограбвали. Всеки иска с пръдня боя да прави и ако може друг да плати вместо него. Пътищата ни са претъпкани и претоварени, защото горивото е много евтино и винетките са стотинки. Държавата е пусната на самотек и нищо свястно не се прави. Специално за т.н. "магистрала" Европа държавата не може да отчужди едно парче земя и кой знае колко ще се влачи завършването и. Срам и позор, също като паркингите край Дунав мост 1 и 2.

Откажи
Кольо
преди 1 седмица

Пътувах от Испания до България с автомобил. Навсякъде без изключение е Европа. Всичко хубаво свърши още от самата българска граница. Изведнъж попадаш в друг свят на нещо дето уж все още се строи и все е недовършено. И това недовършено нещо наречено магистрала но от времето на бай Тошо завършва в околовръстен път, който наполовина е все още от тошовото време. Няма табели, няма хоризонтална маркировка. Ако случиш час пик и не си от София вълната от автомобили на околовръстния те носи на където си иска.

Откажи
Законник
преди 1 седмица

Пътувате....все сте мрънкачи.А в Испания и където и до е сте по-ниски не от 'тревата" а от асфалта,лижете все що може да се оближе.Дойдете и се надуете.Ти какво си дал на тая Държава?

Откажи
Baiur
преди 1 седмица

Законник... Мрънкало а ти ко дади Нищо няа да дам Само шъ зеам

Откажи
Някоя
преди 1 седмица

Не съм съгласна с вас,а по-точно е каквото повикало,такова се обадило! В малък град в Италия, колата ни се повреди и загасна на кръстовище. До 20 секунди "изникнаха" двама полицаи/ единият служител беше жена/,усмихнаха се и заедно избутахме колата на място,което посочиха. Обадиха се някъде и дойде сервизна кола,натовариха колата ни и нас и в сервиза,където отидохме я отремонтираха. Платихме за всичко 40 пари и си тръгнахме невярващи,смаяни и да,в колата псувахме от гняв,че това тук,в нашата родина,никога няма да се случи.

Откажи
опетков
преди 1 седмица

И аз пътувах редовно с автомобили из Испания(повечето с такси). Спомням си, че за едни 130км на магистралата таксата беше 13 евро. Kak ти се струва евро на километър?

Откажи
Абсолютно,
преди 1 седмица

АБСОЛЮТНО ТОЧНО !!!Вед нага след Маказа се загубих в джендема. Тъмнотия без знаци- джунгла!Да не дава Господ пак..... Територия......

Откажи
Нямаш право
преди 1 седмица

даговориш,защото едва ли знаеш какво става на следващата улица....

Откажи
Нед
преди 1 седмица

Ние сме смешници, в Испания спомагателна магистрала с по две и три ленти на места ще посока с дължина 68км, се построи от до за 6 месеца. Да, точно така 6(шест) месеца, ние тук седим и се чудим, защо нямаме пътища. Нямаме защото власта краде, а ние спим. За това ние сме смешници.

Откажи
Няма
преди 1 седмица

изгледи скоро да се оттървем от тази ,,власт,, - НАГЛЕЦИ НЕСМЕНЯЕМИ. На вечна хранилка...

Откажи
Цар
преди 1 седмица

... и ходим да глУсуваме вместо да ги подкараме с багера в някоя яма. Жалка картинка е в Булгаристан

Откажи
Пътуващ
преди 1 седмица

Ще правим магистрала Европа и какво ли не. Хемус и Черно море за кой век следва да чакат?

Откажи