Ето в чий мезонет се нанесе Банева

Освободената като тежко болна Евгения сега е дала като свой актуален адрес мезонет на столичния бул. „Витоша”

Ето в чий мезонет се нанесе Банева | StandartNews.com

Евгения Банева, третата съпруга на олигарха Николай Банев, напоследък е изпаднала в тежко психично състояние, разказват очевидци пред Троян прес. Тя била силно депресирана и отчаяна от живота. Преди време семейството цинично се хвалеше, че кризата ги ударила и ги свалила от самолета в майбаха. Оказа  се, че ги застигнаха  още по-трудни времена, в които им се наложи да сменят лукса на Ница с мизерията на следствена килия.

Освободената като тежко болна Евгения сега е дала като свой актуален адрес мезонет на столичния бул. „Витоша”, а не огромната резиденция в „Бояна”. Госпожата се страхувала да остане сама в полите на Витоша и затова избрала булеварда със същото име, защото вярвала, че в  помпозния й дворец витаят лоши стихии, обясняват източниците.

В сградата на бул. „Витоша” Евгения Банева се е нанесла в спалнята на втората съпруга на Николай Банев – поетесата Дочка. Навремето, когато Евгения става любовница на „големия” бизнесмен и  приватизатор, Дочка е болна от рак и страда от изневярата. По цели нощи стои сама и чака Николай, който по това време се забавлява с бъдещата си трета съпруга и с нея кръстосва не само из България, но и в Европа.

Години по-късно ситуацията сякаш се повтаря. Евгения излезе от ареста заради тежка онкологична диагноза.  Обитава самотна мезонета на последните два етажа в сградата на „Витоша”, а под нея са първата съпруга на Банев и доведената му дъщеря. Жена номер едно в списъка на браковете на Банев – Красимира, има фризьорски салон на първия етаж. Когато двамата се женят, нейният баща е директор на завод в Харманли, а Николай Банев се подвизава като ресторантски музикант. След сватбата става стругар в завода на тъста си, активист в комсомола и се записва да следва българска филология в Пловдив. По-късно, станал вече висшист, той е настанен на работа в комсомола в София. Там среща втората си съпруга Дочка,  поетеса, по това време омъжена за сина на влиятелен  човек от Ямбол. Бракът на Николай с Красимира приключва. Красимира обаче запазва добри отношения с бившия си мъж и дори отваря  фризьорски салон в сградата на централния столичен булевард. Бизнесът на изоставената Красимира е на партера, а в мезонета отгоре живеят Банев и Дочка. Въобще ситуация, която може да вдъхнови сценаристите на сапунени сериали.

Сега е още по-драматично, понеже освен с Красимира,  Банева ще дели покрив и с Раиса, дъщерята на Дочка от ямболския й съпруг. Раиса ненавижда Евгения и дори не го крие. В края на миналата година, дъщерята заяви, че Николай е отмъкнал от майка й сумата от 840 000 долара.

Делото срещу Николай Банев, третата му съпруга и майка му Мария,  започва в края на септември. Обвинителният акт вече е внесен в Специализирания наказателен съд. Тримата са посочени като организирана престъпна група, която е правила данъчни престъпления и е прала пари. Банева и Мария са на свобода, а Николай Банев е зад решетките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай